ODLAZAK U DOM HOLDING

Georg Eltz dao ostavku u Valamaru

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.07.2011 11:56
  • Objavljeno 01.07.2011 u 11:56
Georg Eltz

Georg Eltz

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Od 1. srpnja Georg Eltz prestaje biti članom Uprave Valamar grupe te preuzima funkciju predsjednika Uprave Dom holdinga. Za novu članicu Uprave Dom holdinga imenovana je i Ivana Budin Arhanić, a treći član Uprave ostaje Marko Čižmek, izvijestili su iz Valamara

Dosadašnji predsjednik Uprave Dom holdinga Vicko Ferić imenovan je članom Uprave Valamar grupe. U Upravi Valamar grupe d.d. ostaje Franz Lanschützer na funkciji predsjednika i Ivana Budin Arhanić kao članica Uprave.

Iz Valamara su danas izvijestili da su nakon uspješnog preuzimanja većinskog paketa u Dom holdingu početkom ove godine nastavili konsolidirati poslovne aktivnosti: Riviera Poreč u konačnoj je fazi pripajanja tvrtki Rabac i Zlatni otok, čime nastaje najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj koja će poslovati pod imenom Riviera Adria te u kojoj će Dom holding i dalje biti većinski dioničar.

Riviera Adria imat će u svom portfelju 17 hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova. Dubrovnik-Babin Kuk nastaviti će poslovati kao tvrtka kći Riviere Poreč, odnosno Riviera Adrije nakon završetka procesa pripajanja.

Valamar grupa kontrolira većinski udio u Dom holdingu i Putniželi te je vlasnik tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta. Dom holding je većinski dioničar u Rivieri Poreč, Zlatnom otoku i Rapcu, odnosno sva tri društva koja se objedinjuju u Riviera Adriju. Dom holding će i u Riviera Adriji ostati većinski dioničar. Većinski dioničar Valamar grupe je austrijska investicijsko-konzultantska tvrtka Epic iz Beča, u kojoj je suvlasnik Georg Eltz.

Valamar hoteli i ljetovališta vodeća je hrvatska tvrtka za upravljanje turističkim kapacitetima koji se nalaze u vlasništvu navedenih hotelskih društava i upravlja sa 40 objekata na jadranskoj obali, odnosno sa 23 hotela, osam apartmanskih naselja i devet kampova, što je trenutno najveći turistički portfelj pod jedinstvenim upravljanjem u Hrvatskoj. Valamar hoteli i ljetovališta će svoje usluge upravljanja nastaviti pružati Rivieri, Rapcu i Zlatnom otoku i nakon što nastane Riviera Adria. Valamar hoteli i ljetovališta nemaju pravnu ulogu u procesu pripajanja, niti su dioničari ijednog od društava koja se pripajaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi