PARTNERSTVO SA ŠVICARCIMA

General Čermak počinje prodavati struju

16.09.2015 u 14:45

Bionic
Reading

Tvrtka Crodux počela je prodavati struju u strateškom partnerstvu sa švicarskom tvrtkom Alpiq, izvijestili su u srijedu iz te dvije tvrtke.

Električnu energiju od Croduxa mogu kupovati svi segmenti i kategorije potrošača na hrvatskom tržištu, a partnerstvo s Alpiqom postupno će se širiti i u regiji.

Zainteresirani kupci mogu poslati zahtjev za davanjem ponude tvrtki Crodux plin na njihovu mail adresu, a u zahtjevu kupac treba navesti svoje potrebe i naglasiti specifičnosti za prodaju električne energije, temeljem kojih Crodux kreira adekvatan ugovor za opskrbu.

Crodux plin je opskrbljivač prirodnim i ukapljenim naftnim plinom, naftom i naftnim derivatima, a ulaskom na tržište električne energije širi te aktivnosti uz podršku Alpiqa, navodi se u priopćenju.

"Uloga Crodux plina u ovom partnerstvu je pokrivati dijelom veleprodaju i svu maloprodaju s Alpiqom kao dobavljačem, koji je i proizvođač električne energije", kazao je predsjednik Uprave Crodux plina Ivan Čermak.

Ovakvo partnerstvo, kako je naveo, klasičan je oblik suradnje velikih proizvođača s opskrbljivačima na veleprodajnom i osobito maloprodajnom tržištu energije.

Ističe kako "ulazak na tržište električne energije za Crodux plin predstavlja početak razvoja drugih energetskih djelatnosti vezanih uz električnu energiju".

"Sljedeće godine namjeravamo započeti gradnju kogeneracijskih postrojenja i ulazimo u razvoj i izgradnju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora", najavio je Čermak.

Alpiq je u Hrvatskoj prisutan više od 12 godina u veleprodaji i prijenosu električne energije, kao i razvijanju investicijskih projekata. Nedavno je ishodio dozvolu za trgovanjem plinom u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.