NOVA USLUGA

Freedom Finance Europe lansirao novi investicijski proizvod – rano trgovanje dionicama uvrštenih tvrtki

14.02.2023 u 18:45

Bionic
Reading

Freedom Finance Europe lansirao je novi investicijski proizvod – kupnju i prodaju dionica u predtržišnoj fazi na dan otvaranja javnog trgovanja. Korisnici trgovačke platforme Freedom24 moći će trgovati po indikativnim cijenama trgovanja dva do tri sata prije otvaranja američkih burzi postavljanjem naloga za ograničeno trgovanje.

U sklopu nove usluge ulagači će također moći otvoriti kratke pozicije na dionicama u predtržišnoj fazi. Prvog dana trgovanja tražit će se 100-postotni kolateral, a zatim će se prilagođavati ovisno o razini volatilnosti. Market maker bit će prisutan za trgovanje s dvosmjernim kotacijama.

Jedna je od glavnih razlika nove usluge da dionice kupljene u predtržišnoj fazi ne podliježu razdoblju zaključavanja i mogu se prodati u bilo kojem trenutku prije ili nakon početka javnog trgovanja. Osim toga, dionice mogu biti skraćene na predtržištu ako, na primjer, indikativna cijena dionica značajno premašuje fer vrijednost. Konačno, za novu uslugu ne postoji minimalni iznos sudjelovanja, a dionice se mogu kupiti za bilo koji iznos na pretprodaji. Transakcije dionicama na predtržištu naplaćuju se kao i redovne burzovne transakcije po tečaju investitora.

Prednosti ranog trgovanja

  • Dionice kupljene u predtržišnoj fazi ne podliježu zaključavanju – nema razdoblja zaključavanja. Mogu se prodati u bilo kojem trenutku prije ili nakon početka javnog trgovanja.
  • Za sudjelovanje se ne morate prijaviti unaprijed. Dionice možete kupiti čim započne rano nadmetanje.
  • Dopušteno je otvaranje kratkih pozicija izravno u predtržišnoj fazi, primjerice u slučaju da cijena dionice na indikativnim kotacijama značajno poraste u odnosu na fer vrijednost, a vi ste predvidjeli da se dionica neće otvoriti tako visoko. Kada trgujete na negativnoj strani, uzmite u obzir sve rizike.
  • Ne postoji minimalni iznos participacije. Možete dati nalog za kupnju bilo kojeg broja dionica u pretprodaji.
  • Transakcije dionicama u predtržišnoj fazi naplaćuju se kao normalne burzovne transakcije prema Vašoj tarifi.

Freedom Finance Europe Ltd, aktivni član Europskog udruženja financijskih tržišta (AFME), europska je podružnica Freedom Holding Corpa. Putem trgovačke platforme Freedom24.com, Freedom Finance nudi izravan pristup transakcijama najvećih burzi na američkom, europskom i azijskom tržištu.