GRADI MIRNOVEC PIROTEHNIKA

Evo kako će izgledati zabavni park u Biogradu na Moru

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 12.04.2016 15:28
  • Objavljeno 12.04.2016 u 15:28
  • +2

Projekt zabavnog parka u Biogradu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marko Prpic/Pixsell/Mirnovec Pirotehnika

Tvrtka Mirnovec Park, u vlasništvu Mirnovec Pirotehnike, u srijedu će u Biogradu na Moru početi s radovima na izgradnji zabavnog parka vrijednog 15 milijuna eura

Park koji su mediji već prozvali 'hrvatskim Gardalandom' bit će namijenjen svim kategorijama posjetitelja, a imat će tri tematske cjeline: Divlji zapad, svemir i gusarski grad. Osim što će nuditi zabavne vožnje, imat će amfiteatar i dio s računalnim igrama, a velik naglasak bit će stavljen na vatromete.

'Kreditima su nas podržali Hrvatska banka za obnovu i razvitak te Erste banka. Ovih 15 milijuna eura je tek početak. U samom parku će raditi oko osamdeset ljudi, za vrijeme sezone možda i više. Park će graditi zagrebačka Tehnika', rekao je za tportal Franjo Koletić, direktor Mirnovec Pirotehnike.

Prema njegovim riječima, na Jadranu nedostaje destinacija za obiteljski turizam. U parku će zato vožnje biti prilagođene za sve kategorije posjetitelja, ali i koncerti te ostala događanja. Za program je zadužen marketinški stručnjak Boris Kovaček.

Park je bajka u koju čovjek ulazi da bi se osjećao ugodno', zaključio je Koletić.

Ukupna površina zabavnog parka iznosit će 45.645 četvornih metara dok će pod građevinama biti oko 4000 kvadrata. Vodene površine pokrivat će oko 2000, a staze za hodanje 17.599 metara kvadratnih. Prema procjenama Tehnike, građevinski radovi trebali bi biti gotovi u veljači iduće godine.

Mirnovec Pirotehnika poznata je po proizvodnji i prodaji vatrometa i petardi. Osim toga, regionalni je lider za filmske efekte koji su se, između ostalog, koristili u 'Schindlerovoj listi', a za svoje koncerte angažirali su ih i RollingStonesi. No kako kaže Koletić, izgradnja zabavnog parka najveći im je projekt do sada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi