ŠIRENJE U REGIJI

Erste Card Club preuzima Diners u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

23.11.2016 u 12:19

Bionic
Reading

U Beogradu je potpisan Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela između kompanija SKB Capital iz Luksemburga i Erste Card Cluba (ECC), iz Zagreba

Time ECC stječe 100 posto vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade iz Beograda i Diners Club International Mak iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Diners Club International, kao davatelj franšize, podržava transakciju i odobrava prijenos licence na ECC, kao i budući razvoj Diners Club brenda i poslovanja na tim tržištima.

U skladu s ugovorom, ECC preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvaćanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Srbije, Makedonije i Crne Gore. Dovršenje transakcije i konačan prijenos poslovnih udjela očekuje se u prvom tromjesečju 2017. godine, nakon ispunjenja formalnopravnih uvjeta iz samog ugovora, kao i ishođenja odobrenja svih regulatornih tijela.

‘Ovaj iskorak logičan je nastavak naše poslovne strategije čiji je cilj jačanje regionalne prisutnosti na području jugoistočne Europe. Uvažavajući rezultate dosadašnjeg franšiznog poslovanja na ovim tržištima, vjerujemo da razvijenim poslovnim modelom možemo osigurati vrhunsku kvalitetu usluge prema klijentima te dugoročno ostvariti uspješne poslovne rezultate’ dodala je Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje.