TEŠKA NESREĆA NA A1

Dvoje poginulih motociklista Nepalci, vozaču kombija prijeti do 12 godina zatvora

26.10.2023 u 20:30

Bionic
Reading

Policija je uhvatila muškarca za kojeg se vjeruje da je pobjegao s mjesta prometne nesreće rano jutros na dionici autoceste A1 kod Gospića, a kako Hina saznaje, još se utvrđuje je li on bio za upravljačem kombija pod kojim je smrtno stradalo dvoje motociklista

- Još uvijek je istraga u tijeku, ono što je bilo simptomatično u cijeloj priči, naime, osoba koja je vozila nesretni kombi, usmrtila je dvije osobe, vukla ih je stotinu metara. Nažalost, te su se osobe odbile od kombija i preko njih je prešlo još nekoliko vozila, zato i je bila tako tragična scena na mjestu događaja. Svi oni koji su došli u tom trenutku, imali su jedan neugodan prizor, rekao je prilikom javljanja iz Gospića novinar HRT-a.

Objasnio je kako se, prema neslužbenim informacijama, dogodila nesreća.

- Osoba je izašla iz vozila, bila je neko vrijeme tamo, u međuvremenu su stigla još dva kombija ogulinskih registracijskih oznaka. U tom trenutku, osoba ulazi u ta vozila i odlazi u nepoznatom pravcu. Tada su se počele stvarati određene sumnje o tome koja su to vozila i što se u njima prevozilo i tada je već došlo do špekulacija, kazao je.

- Već oko 13 sati osoba koja je vozila to vozilo, predala se ličko-senjskoj policiji u pratnji dva odvjetnika. DORH je napomenuo kako treba utvrditi je li ta osoba bila za upravljačem vozila, dodao je.

- Osobu koja se nalazi u prostoriji policije, dovodimo u vezu s teškom prometnom nesrećom i s mogućnošću da je ta osoba upravljala kombijem, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

  • +8
Sudar motocikla i kombija kod Gospića Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Mraovic/PIXSELL

Kako je kazala, to je vrlo opsežno istraživanje te se sve informacije detaljno prikupljaju i obrađuju nakon čega će osobu procesuirati ako se otkriju nova kaznena djela.

- Ovdje se radi o kaznenom djelu izazivanja prometne nesreće. Za to kazneno djelo predviđena kazna zatvora je od 3 do 12 godina. Imamo i kazneno djelo nepružanja pomoći. Za to je također predviđena kazna zatvora do 3 godine, naravno uz utvrđivanje ostalih okolnosti, otkrila je.

Odgovorila je na kritike da je cesta bila predugo zatvorena i ustvrdila da je to bio vrlo zahtjevan očevid te da je bilo potrebno da traje onoliko koliko je trajao.

Dvojica poginulih motociklista Nepalci su koji su, neslužbeno doznaje HRT, radili za jednu građevinsku tvrtku u Ninu.

- Također je utvrđeno da su, zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo jedne smrtno stradale osobe naletjela dva vozila koja su se nakon toga zaustavila na kolniku, rekla je zamjenica županijske državne odvjetnice Irena Golubić Rajković.