SVJEŽI KAPITAL

Duropack ulaže 20 milijuna eura u Belišće

08.06.2010 u 11:48

Bionic
Reading

Nakon uspješnog preuzimanja Belišća, vodećeg hrvatskog proizvođača papira i valovitog kartona, kompanija Duropack najavila je opsežan integracijski program koji uključuje i dokapitalizaciju tvrtke u iznosu do 20 milijuna eura kako bi se poboljšala financijska struktura i zaduženost tvrtke. Također, Duropack planira zadržati buduću dobit Belišća u svrhu financiranja daljnjih ulaganja u kvalitetu i produktivnost u Belišću, kao i u svrhu daljnjeg smanjivanja zaduženosti

Duropack AG sa sjedištem u Beču tijekom javne ponude za preuzimanje slobodnih dionica Belišća stekao je udio od 35,63 posto u tom hrvatskom proizvođaču papira i valovitog kartona, pa nakon ponude drži ukupno 62,34 posto dionica Belišća (26,71 posto dionica posjedovao je od ranije). Ponuda za preuzimanje uključivala je i Bilokalnik-IPA te Unijapapir, podružnice Belišća. Ukupna vrijednost transakcije iznosi 217,5 milijuna kuna, odnosno oko 29,8 milijuna eura.

'Ponuđena cijena od 500 kuna po dionici (oko 68,5 eura) predstavlja premiju od 44 posto u usporedbi s prosječnom ponderiranom cijenom dionice u periodu od dvanaest mjeseci prije nego što je objavljena namjera davanja ponude za preuzimanje. Također, ponuđena cijena je za oko 50 posto viša od parametara trgovanja dionicama svjetski uspješnih proizvođača papira i valovitog kartona', istaknuo je Peter Szivacsek, glavni izvršni direktor Duropacka.

Nakon odobrenja nekoliko tijela nadležnih za kontrolu spajanja iz Europe koja se očekuju u trećem tromjesečju ove godine, Duropack će započeti opsežan integracijski program u kojem će razraditi kratkoročne i srednjoročne ciljeve. Duropack planira dokapitalizaciju Belišća u iznosu do 20 milijuna eura kako bi se poboljšala financijska struktura i zaduženost tvrtke, dok istodobno istražuje i alternativne mogućnosti financiranja. Također, Duropack planira zadržati buduću dobit Belišća u svrhu financiranja daljnjih ulaganja u kvalitetu i produktivnost u Belišću, kao i u svrhu daljnjeg smanjivanja zaduženosti kompanije.

'Oslonit ćemo se na postojeću Upravu i na visoko kvalificiranu radnu snagu Belišća, a planiramo i programe za dodatnu kvalifikaciju. Želimo srdačnu dobrodošlicu svojim novim kolegama iz Belišća i radujemo se zajedničkom proširivanju i osnaživanju naših poslovnih odnosa i konkurentnosti', kazao je Peter Szivacsek, glavni izvršni direktor Duropacka.