tržište kapitala

Đuro Đaković uzletio na krilima dobrih vijesti

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nakon četiri dana rasta u srijedu ipak svjedočilo mješovitim izvedbama, gdje su CROBEX i CROBEX10 zaključili dan na suprotnim stranama.

CROBEX je ojačao blagih 0,01 posto, ali je uži indeks CROBEX10 pao 0,3 posto. Likvidnost se zadržala na skromnoj razini, sa svega 6,8 milijuna kuna dioničkog prometa, uz dva milijunaša u redovnom trgovanju.

Najlikvidnije izdanje je bila povlaštena dionica Adrisa s 1,8 milijun kuna prometa i padom cijene od 0,8 posto. Dionica Kraša u zadnje vrijeme uspijeva prebaciti milijunski promet, te je u srijedu na 1,3 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom. Dobitnik dana je dionica Đuro Đaković Grupe, koja je na 430 tisuća kuna prometa skočila 9,8 posto, i to nakon medijskih napisa o garanciji države za novi kredit, te o interesu američkih vojnih kompanija.

Solidnu izvedbu bilježi i dionica Tankerske Next Generation koja je porasla 5,6 posto, pri 140 tisuća kuna prometa. Na strani gubitnika dionica Hotela Haludovo je svjedočila padu od oko 16 posto, kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka iz prethodnih dana, dok ju slijedi dionica Petrokemije koja je pala 6,3 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +9,83% 5,14

Gubitnik dana Hoteli Haludovo -16,36% 4,60

CROBEX +0,01% 1.994,61

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.