UGOVOR OD 200 MIL. DOLARA

Dubrovački Trames gradi novi grad u Iraku

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 19.12.2011 16:40
  • Objavljeno 19.12.2011 u 15:35
Durrat Samarra

Durrat Samarra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Trames

Građevinska tvrtka Trames iz Dubrovnika sudjelovat će u zajedničkom međunarodnom projektu izgradnje novog grada u Iraku vrijednom 600 milijuna dolara. Na temelju danas potpisanog ugovora s iračkim partnerom, Trames je ovlašten za poslove vođenja projekta, izrade prostorno-planske i tehničke dokumentacije, nadzora, kontrole kvalitete i inženjeringa

Potpisivanje ugovora konkretan je korak u ostvarenju značajnog zajedničkog posla čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, u projektu vrijednosti preko 600 milijuna dolara.

Radi se projektu izgradnje novog grada pod nazivom Durrat Sammara (u prijevodu Biser Samarre). Ukupna bruto razvijena površina građevina Durrat Sammare je oko dva milijuna četvornih metara, a obuhvaća sve sadržaje jednog malog grada poput bolnice, kuća, škole, stambenih zgrada i ostalih infrastrukturnih objekata.

'Projekt Durrat Samarra će biti velika ulaznica za povratak hrvatskih tvrtki u Irak, koje su u prošlosti igrale značajnu ulogu u našem gospodarstvu', naglasio je dr. Abdul Rahman Fadhil Hameed, predstavnik investitora prilikom potpisivanja ugovora.

Direktor tvrtke Trames Marko Balija je naznačio važnost ovog simboličkog čina kojim se ukazuje na globalnu konkurentnost hrvatskog znanja i struke, a čime se otvaraju daljnje poslovne mogućnosti i za druge hrvatske tvrtke koje će sudjelovati u projektu.

Posebno se zahvalio hrvatskoj diplomaciji i osoblju našeg veleposlanstva u Iraku, bez čije pomoći bi njihovo sudjelovanje u projektu bilo teško ostvarivo.

Tvrtka Trames osnovana je 2001. godine u Dubrovniku, s podružnicama u Zagrebu i Splitu. Najznačajniji projekti u kojima su sudjelovali su: izgradnja i rekonstrukcija Grand Hotela Hilton Imperial, rekonstrukcija hotela Villa Dubrovnik te rekonstrukcija i izgradnja pristanišnih zgrada ABC Zračne luke Dubrovnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi