AKVIZICIJA U POLJSKOJ

DT kupio GTS Central Europe za 546 milijuna eura

11.11.2013 u 11:15

Bionic
Reading

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) objavio je da je za 546 milijuna eura kupio pružatelja telekomunikacijskih usluga GTS Central Europe sa sjedištem u Varšavi

Ta transakcija omogućit će DT-u upravljanje poslovanjem s optičkim fiksnim linijama i infrastrukturom na području istočne Europe, navodi se u DT-ovom priopćenju od nedjelje.

GTS je pružatelj telekomunikacijskih usluga s mrežnom i infrastrukturom podatkovnih centara, s fokusom na pružanje usluga poslovnim klijentima.

DT je objavio da je navedenu kompaniju kupio od konzorcija međunarodnih tvrtki s područja rizičnog kapitala (private equity), uključujući Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital i M/C Partners.

'Deutsche Telekom vidimo najboljim partnerom za GTS i vrlo smo uzbuđeni zbog prednosti i mogućnosti koje će transakcija donijeti našim klijentima i zaposlenicima', kazao je čelnik GTS-a Danny Bottoms.

GTS je vlasnik mreže optičkih kablova i podatkovnih centara kojom upravlja u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj, a pruža glasovne i podatkovne usluge složenim virtualnim privatnim mrežama, kao i usluge 'cloud computinga'.

DT je objavio da će imovina u Slovačkoj ostati u posjedu sadašnjih vlasnika. Ostali dijelovi GTS Europe koje je kupio u prošloj su godini ostvarili prihode od 347 milijuna eura i dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije od 87 milijuna eura.