PRIVATIZACIJA IDE DALJE

Država prodaje udjele u Regeneraciji, Vrboskoj, Dravi...

  • Autor: HIna/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.08.2012 14:14
  • Objavljeno 08.08.2012 u 12:02
regeneracija

regeneracija

Izvor: Cropix / Autor: Krunoslav Pavlina/Cropix

Agencija za upravljanje državnom imovinom (Audio) objavila je danas javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica četiri trgovačka društava u vlasništvu države i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za podnošenje pisma namjere je 23. kolovoza

Agencija je pozvala potencijalne investitore da iskažu svoj interes dostavom pisma namjere za kupnju 4.930 dionica ili 2,74 posto temeljenog kapitala tvrtke Croatia-baterije, a nominalna vrijednost ponuđenih dionica je 1,48 milijuna kuna.

Na prodaju je ponuđeno i 10.000 dionica ili 15,65 posto temeljnog kapitala zagrebačke tvrtke Drava, a nominalna vrijednost ponuđenih dionica je 3,8 milijuna kuna.

Agencija je pozvala potencijalne investitore da iskažu svoj interes i za 3.069 dionica ili 8,2 posto temeljnog kapitala zabočke tvrtke Regeneracija netkani tekstil i tepisi, te za 34.319 dionica ili 26,68 posto temeljnog kapitala tvrtke Vrboska. Nominalna vrijednost ponuđenih dionica Regeneracije je 6,14 milijuna kuna, a Vrboske 10,3 milijuna kuna.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica, odlučit će o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja. Na postupak javnog nadmetanja bit će pozvani isključivo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, navodi se u pozivu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi