uloži u budućnost svake žene

Društvena vrijednosnica Fonda za žene je pravi poklon za Dan žena!

08.03.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Ovaj Dan žena umjesto cvijeća i bombonjera uloži u budućnost svake žene i pokloni DRUŠTVENU VRIJEDNOSNICU Zaklade SOLIDARNA

Društvena vrijednosnica Fonda za žene je jedan od načina kako možete nastaviti krug solidarnosti! Poklonite i Vi nekome DRUŠTVENU VRIJEDNOSNICU jer samo zajedno možemo ostvariti bolju, pravedniju budućnost za sve nas. Sami odredite iznos koji ćete uplatiti u nečije ime i tom uplatom zajedno ćete ostvariti udio u boljoj budućnosti! Po principu 'šalji dalje', jednostavno, brzo i efektno svi sudjelujemo u stvaranju solidarne i ravnopravne budućnosti!

Zaklada SOLIDARNA od svog osnutka krajem 2015. kao jedan od prioriteta postavila je rad na zaštiti ženskih prava i promicanju rodne ravnopravnosti, a uspostavljanjem Fonda za žene krajem 2022. zaokružila dosadašnji rad na ostvarivanju prava svake žene na život bez nasilja, prava na dostupnu zdravstvenu skrb, prava na političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost.

Sve donacije skupljene u Fond za žene usmjerene su na direktnu financijsku pomoć ženama žrtvama obiteljskog i seksualnog nasilja, na osiguravanje dostupne zdravstvene zaštite iz područja reproduktivne skrbi, na programe financijske i mentorske podrške ženama poduzetnicama, na cjeloživotno obrazovanje i rad s mladima. U području nasilja i reproduktivnog zdravlja od osnivanja Fonda za žene krajem 2022. godine do danas financijskom potporom podržali smo 17 žena i 27 djece. Većina donacija odlazila je za stanarine u slučaju da žene odlaze iz nasilnog odnosa ili sigurne kuće, zatim za životne troškove.

Jedino zajedničkim naporima moguća je izgradnja zajednice u kojoj je ravnopravnost naša stvarnost, u kojoj i najranjiviji/a član/ica ima osigurano pravo na siguran život, zadovoljene osnovne životne potrebe i mogućnosti ostvarivanja svojih potencijala.

Ostvari dobit za cijelo društvo. Investiraj u Fond za žene!

Doniranjem do 2% godišnjeg prihoda u Fond za žene možete si umanjiti oporeziv iznos vašeg prihoda, bilo kao fizička osoba, bilo kao tvrtka. Tvrtke svoj doprinos mogu izvještavati i u sklopu ESG aktivnosti.

Za više informacija posjetite mrežne stranice Fonda za žene www.solidarna.hr/fond-za-zene/.

Donirajte Vama prihvatljiv iznos slijedeći upute za doniranje na linku te se po napravljenoj donaciji javite na fondzazene@solidarna.hr kako biste primili personaliziranu vrijednosnicu.