pbz objasnio

Doznali smo istinu o bankomatu u Saboru koji nudi samo velike iznose

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 14.12.2017 11:25
  • Objavljeno 14.12.2017 u 10:56
PBZ-ovi bankomati klijentima drugih banaka pripremili su neugodno iznenađenje

PBZ-ovi bankomati klijentima drugih banaka pripremili su neugodno iznenađenje

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

U srijedu popodne mediji su se raspisali o bankomatu Privredne banke Zagreb smještenom u Saboru koji navodno za isplatu nudi samo veće iznose - od 800 do 5000 kuna. Na društvenima mrežama su se pojavile fotografije bankomata uz nespretnu šalu da je prilagođen potrebama korisnika, sugerirajući da se u Saboru podižu samo veći iznosi keša

Ubrzo su se o istom problemu na društvenim mrežama oglasili drugi novinari pa se tema brzo proširila većinom domaćih portala.

O problemu se oglasio i sam Sabor i to priopćenjem u kojem navode kako su im nejasni i neshvatljivi motivi potrebe za ovom vrstom dezinformacija. Sabor je uz priopćenje poslao fotografiju na kojoj se vidi da bankomat nudi i isplatu manjih iznosa novca. 

Komentari čitatelja na društvenim mrežama i portalima tek su se nakon priopćenja krenuli nizati, pa se u prepisku na Twitteru uključio jedan od direktora PBZ-a pojasnivši novinarima kako se radi o grešci u sustavu koja će biti otklonjena do kraja tjedna. 

Nepobitna je činjenica da neki PBZ-ovi bankomati nude isplatu samo većih količina novca određenim klijentima, pa smo odlučili pitati u čemu je kvaka? U banci nam kažu da se to događa samo kada na PBZ-ovom uređaju novac podižete karticom neke druge banke.

Ako ste klijent PBZ-a, bankomat nudi i druge iznose

Ako ste klijent PBZ-a, bankomat nudi i druge iznose

Dakle PBZ-ovim klijentima nije se događalo da mogu podignuti minimalno 800 kuna, a svi ostali su se morali pokoriti volji bankomata ili potražiti drugi. 

'U što skorije vrijeme (najkasnije do kraja tjedna) bit će omogućene isplate iznosa od 100 do 5000 kuna. Također, napominjemo da banka redovito analizira podizanje gotovine na bankomatima PBZ-a ili partnerskih mreža bankomata te sukladno tome prilagođava ponuđene iznose za podizanje gotovine. Koristimo ovu prigodu i ispričavamo se korisnicima koji su imali poteškoća u podizanju željenog iznosa gotovine', rekao je za tportal.hr glasnogovornik PBZ-a Dražen Dumančić. 

  • +3

Bankomati su česta meta kradljivaca koji se ne libe koristiti ni eksploziv

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!