ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Dopunsko uplatilo 200 tisuća novi korisnika

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 15.01.2009 15:46
  • Objavljeno 15.01.2009 u 15:46
Darko Milinović

Darko Milinović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

U proteklih mjesec dana dopunsko zdravstveno osiguranje uplatilo je oko 200 tisuća novih osiguranika, doznaje se danas u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

To znači da je trenutno u sustavu dopunskog osiguranja oko 900 tisuća građana koji su na taj način oslobođeni plaćanja svih participacija u zdravstvu.

U HZZO-u očekuju i daljnji porast interesa, s obzirom da od Nove godine vrijede nove particpacije koje se kreću od 15 do 3.000 kuna.

Osim 15 kuna koje pacijent plaća za svaki liječnički pregled, 15 kuna stoji i participacija za svaki recept u ljekarnama, a participaciju po uputnici naplaćuju i liječnici u specijalističkim ordinacijama i bolnicama.

Polica dopunskog osiguranja, koja može iznositi 50, 80 ili 130 kuna, ovisno u koju kategoriju osiguranik spada, sklapa se popunom potrebnog obrasca, a sve police sklopljene tijekom siječnja počinju važiti isti dan.

Građani koji nisu dopunski osigurani dobit će ili su već dobili obrazac na kućnu adresu koji će popunjen i potpisan vratiti u HZZO osobno ili putem poštom. U uredima zavoda postavljeni su za to posebni sandučići ili kutije.

Obrazac ponude dostupan je i na internetskim stranicama zavoda (www.hzzo-net.hr).

Oni koji već koriste iskaznicu dopunskog osiguranja ne moraju činiti ništa jer im iskaznica i osiguranje vrijede do redovitog isteka.

Građani koji su oslobođeni plaćanja participacije i posjeduju "kartončić" Zavoda kojim taj status i dokazuju također ne moraju činiti ništa jer im kartončić vrijedi i u 2009. godini. Do lipnja iduće godine ti će osiguranici dobiti na kućne adrese policu i iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi