NACIONALNA KONFERENCIJA

'DOP nam može pomoći da izađemo iz krize'

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 25.04.2013 13:43
  • Objavljeno 25.04.2013 u 13:43
ivo josipović, dop

ivo josipović, dop

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

'Koncept društveno odgovornog poslovanja može pomoći u izlasku iz krize', ustvrdila je Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, na današnjoj Četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveni odgovornom poslovanju

Smatra kako naše društvo ima deficit povjerenja i odgovornosti. Građani ne vjeruju institucijama i poslovnoj zajednici zbog čega skoro svaki investicijski projekt nailazi na otpor, mišljenja je Matešić.

Nedostatak odgovornosti vidi se, kaže, u nedjelovanju – nedonošenju strategija, a ako strategija i postoji, ne provodi se.

'Društveno odgovorno poslovanje počiva na tim vrijednostima, na preuzimanju odgovornosti i transparentnosti prema javnosti. Ali njegova primjena traži sustavnost i određeno vrijeme', poručila je Matešić.

U sklopu konferencije održane u hotelu Esplanade u Zagrebu podijeljene su i nagrade Indeksa DOP-a te, prvi put, Europske nagrade za DOP.

Coca – Cola Hrvatska i Končar – institut za elektrotehniku prvi su dobitnici Europske nagrade.

Nagradu Indeks DOP-a dobili su Coca – Cola Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Vetropack Straža u kategoriji velikih poduzeća.

Među srednjim poduzećima prestižnom nagradom okitili su se biogradska Ilirija, Končar – institut za elektrotehniku i Vivera

U kategoriji malih poduzeća nagradu su dobili Ciklopea, Dvokut Ecro i Holcim mineralni agregati

Od javnih tvrtki Indeks DOP su dobili Flora VTC, Hrvatska Lutrija i Odašiljači i veze. U kategoriji za najveći napredak nagradu je dobila Banca Popolare Croatia

Prema riječima predsjednika Ive Josipovića, ujedno i pokrovitelja konferencije, sve su to tvrtke koje su u svome poslovanju napravile i više nego što se mora. Osim što stvaraju dobit i plaćaju porez, one dodatno ulažu u zaštitu okoliša, zaposlenike, kulturu i razvoj.

'Kompanije koje to čine rade u svoju i u korist društva', rekao je Josipović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!