ŠIRI SE LISTA

Domaći konzorcij želi Uljanik, a Norvežani Brodotrogir

21.08.2009 u 11:12

Bionic
Reading

Osim tvrtki Danka Končara, Mije Opačaka i Slobodana Ljubičića, koje su početkom tjedna otkupile ponudbenu dokumentaciju, u utrku za preuzimanje domaćih brodogradilišta ulaze i novi kandidati. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, za trogirski škver javila se i norveška Olympia holding, a Novi list doznaje da je za Uljanik zainteresiran konzorcij Uljanik plovidbe, Tankerske plovidbe i Danka Končara

Trogirsko brodogradiliše zasad vodi na top-listi najtraženijih škverova. Nakon splitskog poduzetnika Slobodana Ljubičića i kontroverznog kralja kroma Danka Končara, ponudbenu dokumentaciju podignuo je i treći potencijalni kupac, norveška Olympia holding. Riječ je o tvrtki koja je prije nekoliko godina pokazala interes za investiranje u nekretnine na području Splita, u Zagrebu ima registriranu podružnicu, a sjedište kompanije je u Oslu.

Za privatizaciju pulskog Uljanika još nije iskazan interes, ali Novi list saznaje da bi mogao biti formiran konzorcij koji bi, uz Uljanik plovidbu, zadarsku Tankersku plovidbu te još neke zainteresirane partnere, činila i jedna od Končarevih tvrtki, najvjerojatnije 'Kermas ulaganja'. Za razliku od ostalih posrnulih škverova koji se prodaju za kunu, za većinski udjel (59,25 posto) zdravog Uljanika država traži minimalno 400 milijuna kuna.