tržište kapitala

Domaća burza pala i deseti dan zaredom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo blago kliziti u crveni teritorij, pri čemu je indeks CROBEX s padom od 0,1 posto upisao deveti uzastopni dan pada, te dosegao najnižu razinu od sredine srpnja

Uži indeks CROBEX10 je također kliznuo 0,1 posto, dok je sektorske gubitnike predvodio indeks transportnog sektora s minusom od 2,6 posto. Likvidnost se s krajem prošlog tjedna počela vraćati na burzu, te je u utorak protrgovano oko 15 milijuna kuna. Međutim, čak 7,5 milijuna kuna je bila blok transakcija dionicom Valamar Riviere.

Dionica Valamar Riviere je bila u fokusu i u redovnom trgovanju te je s 3,3 milijuna kuna prometa i bez promjene cijene, bila uvjerljivo najlikvidnije izdanje te jedini milijunaš. Po prometu slijedi dionica Podravke, ali sa znatno skromnijih 750 tisuća kuna protrgovane vrijednosti i rastom cijene od 0,6 posto. Gubitnik dana je dionica Jadrana koja je potonula 7,7 posto, a slijedi je dionica SNH Beta s padom od 2,7 posto. S druge strane se među dobitnicima izdvaja Tehnika, koja je uzletjela oko 30 posto, čime nastavlja rast, koji uz poneke prekide traje još od kraja kolovoza.

Dobitnik dana Tehnika +30,25% 77,50

Gubitnik dana Jadran -7,69% 12,00

CROBEX -0,08% 1796,58

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.