HEP ŽELI SURADNJU

Dok-Ing s prodajom električnog automobila kreće na jesen

Bionic
Reading

Najava predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) Zlatka Koračevića da će s Dok-Ingom u subotu potpisati sporazum o suradnji, u sklopu koje bi proizvođač prvoga hrvatskog električnog automobila XD mogao dobiti i narudžbu, jedan je od posljednih koraka uoči komercijalne proizvodnje XD-a

Vjekoslav Majetić, direktor Dok-Inga, kaže da su krenuli u pregovore s bankama i leasing kućama o kreditnim linijama za proizvodnju.

'Želimo otvoriti kreditne linije za kupce jer ćemo automobile čija je cijena oko 50.000 eura raditi isključivo po narudžbi, a kao najizvjesnije partnere vidimo Zagrebačku banku i Erste banku', kaže Majetić za Poslovni dnevnik

Dodaje da prvih 10 automobila planiraju napraviti za svoje potrebe, i to do jeseni, a zatim će otvoriti knjigu narudžbi. Dosad je Dok-Ing registrirao prvi prototip XD-a i s Centrom za vozila surađuje na sređivanju dokumentacije i atesta.

'Osim za nove električne automobile, imamo i nekoliko zainteresiranih tvrtki za konverziju benzinskih automobila u električne, za što smo već počeli raditi prototipe potencijalnim kupcima, među kojima je i HEP', kaže Majetić.

Govoreći o budućoj suradnji s Dok-Ingom, predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević istaknuo je da će im dati podršku ili preradom postojećih HEP-ovih vozila na električni pogon ili razvojem novih vozila. U HEP-u doznajemo da će odlučujući čimbenici biti cijena i dostupnost električnih vozila.