27-28. STUDENOG

Dođite na godišnji kongres hotelijera u Zagrebu

19.11.2014 u 15:18

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Sheraton 27. i 28. studenog 2014. održat će se tradicionalni godišnji kongres članova Udruge poslodavaca/poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Odbora za turizam Hrvatskog sabora

U izlaganjima i panel diskusijama sudjelovat će vodeći hrvatski hotelijeri, koji će se dotaknuti aktualnih tema hrvatskog turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.

Prvi dan kongresa otvorit će predsjednik UPUHH-a Kristian Šustar, pregledom ovogodišnje turističke sezone. Nakon toga će konzultantske tvrtke Boston Consulting Group, PriceWaterhouseCoopers i Horwath Consulting imati prezentacije na temu: Što očekuje hrvatsko hotelijerstvo do 2020.

Porezna politika i PDV u turizmu jedna je od gorućih tema, a nakon prezentacije Ivane Budin Arhanić iz Valamar Riviere 'Porezna politika u turizmu i utjecaj na ulaganja' održat će se istoimena panel diskusija.

Na skupu će HT, Samsung i Alfatech Group predstaviti svoja softverska rješenja namijenjena unapređenju poslovanja u hotelijerstvu, a potom će se u okviru Web burze hotelijerstva održati rasprava o kvaliteti namirnica - svetom gralu usluga hrane i pića u hotelima.

Turističke zajednice Zagreba, Dubrovnika, Splita, Osijeka i Malog Lošinja predstavit će turističke proizvode namijenjene gostu 21. stoljeća, a govorit će se i o alternativnoj hotelskoj ponudi, prije svega o avio-prijevoznicima i festivalima kao generatorima alternativne ponude u destinacijama.

Drugi dan kongresa otvorit će tema benchmarkinga hrvatskog hotelijerstva i osvrt na nagradu Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku. Nakon pauze kreću radionice za hotelijere: predstavljanje projekata ADAC, MBA Bled, Welcome Chinese Standards i Core-Vet. Završni okrugli stol u popodnevnim satima dat će zaključke na trenutno stanje, tehnologiju i inovativnost u hotelijerstvu, a kongres završava sastancima raznih tijela UPUHH-a.