PRVIH DEVET MJESECI

Dobit Ericssona NT skočila 269 posto

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.10.2012 14:12
  • Objavljeno 30.10.2012 u 11:16
Ericsson NT

Ericsson NT

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 92,96 milijuna kuna, što je rast prema istom razdoblju lani od čak 269 posto, navodi se u danas objavljenom financijskom izvješću te kompanije

'U odnosu na isto razdoblje prethodne godine zabilježen je porast gotovo svih ključnih financijskih pokazatelja. Neto dobit porasla je 3,7 puta te iznosi 93 milijuna kuna. Ostvaren je i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti u iznosu od 110,9 milijuna kuna, kao rezultat usmjerenosti na konverziju novca, tako da su ukupna novčana sredstva, uključujući kratkoročnu financijsku imovinu, krajem trećeg tromjesečja iznosila 472,2 milijuna kuna', kaže predsjednica kompanije Gordana Kovačević u komentaru ostvarenih rezultata.

Prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci ove godine dosegnuli su 1,56 milijardi kuna i povećani su 87 posto u odnosu na isto razdoblje lani, i to prvenstveno zahvaljujući porastu prihoda na ruskom tržištu.

Struktura prihoda po tržištima značajno je promijenjena u korist izvoznih tržišta. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 12 posto, a izvoz 88 posto, navodi se.

Na domaćem tržištu ukupno je ostvareno 189,8 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 9 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, prvenstveno zbog manjih investicija operatora, navodi se u izvješću.

Na izvoznim tržištima (bez Ericssonovog tržišta) ukupno je ostvareno 992,1 milijun kuna prihoda od prodaje ili 229 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Na tržištu Zajednice Neovisnih Država prihodi od prodaje veći su 7,5 puta u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, prvenstveno kao rezultat realizacije poslova ugovorenih na ruskom tržištu, te iznose 851,9 milijuna kuna.

Prihod od prodaje na Ericssonovu tržištu iznosio je 382,9 milijuna kuna, što je porast od 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi