OSIGURALI 7 MILIJUNA KUNA

dm objavio natječaj za obnovu i razvoj potresom pogođenih područja

01.02.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Tvrtka dm je u ponedjeljak otvorila natječaj {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak na koji se mogu prijaviti projekti, inicijative, kampanje i ideje čiji je cilj podržati obnovu i razvoj potresom pogođenih mjesta s područja Sisačko-moslavačke županije, objavili su iz dm-a

Nevladine udruge s područja Republike Hrvatske te ustanove, jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave i hrvatski proizvođači s područja pogođenih potresom mogu prijaviti svoje projekte, kampanje, inicijative i ideje do 15. ožujka putem online-prijavnice na internetskoj stranici www.jednizadrugezajedno.hr, nakon čega će dm odabrati projekte čiju će realizaciju podržati.

U priopćenju se prenosi izjava direktora dm-a Mirka Mrakužića koji je istaknuo kako u dm-u vjeruju da je za što brži oporavak potresom pogođenih područja ključna dugoročna i sustavna podrška koja će odgovoriti na potrebe ljudi koje je potres najviše pogodio.

"Zato smo za pomoć potresom pogođenih područja osigurali ukupno sedam milijuna kuna, a dio iznosa namijenili smo za provedbu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak. Povodom 25. obljetnice poslovanja dm-a u Hrvatskoj, ovim natječajem želimo pružiti priliku svim projektima, inicijativama, kampanjama i idejama koje za cilj imaju obnovu te gospodarski i društveni razvoj potresom pogođenih područja“, izjavio je Mrakužić.

dm će, kako se navodi u priopćenju, osigurati podršku potrebnu za realizaciju odabranih prijedloga u kategorijama Društveno korisno djelovanje, Održivost i zaštita okoliša, Kultura, znanost i sport te Poticaj poduzetništvu.

Pravila i uvjeti natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak te kriteriji za odabir dostupni su na internetskoj stranici www.jednizadrugezajedno.hr.