natječaj {ZAJEDNO}

dm daje više od 4 milijuna kuna za projekte u Sisačko-moslavačkoj županiji

15.04.2021 u 11:12

Bionic
Reading

vrtka dm je u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak odabrala 32 projekta za pomoć potresom pogođenim područjima u čiju će realizaciju uložiti više od četiri milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz dm-a. Tako će u Sisku, Petrinji, Glini, Komarevu, Gori, Vrginmostu, Topuskom, Majskim Poljanama, Hrvatskoj Kostajnici i Sunji zaživjeti projekti koji će omogućiti brži oporavak od posljedica potresa te poduzetnički, kulturni i društveni razvoj Sisačko-moslavačke županije, navodi se.

dm će podržati realizaciju 12 društveno korisnih projekata koji obuhvaćaju sanaciju štete od potresa, izgradnju dječjih igrališta te opremanje vrtića i knjižnica, a osam projekata usmjereno je na kulturni, sportski i obrazovni razvoj Sisačko-moslavačke županije.

Pet odabranih projekata fokusirano je na održivost i zaštitu okoliša, a njih sedam osigurat će poticaj razvoju poduzetništva u sklopu čega će dm u svoju ponudu uvrstiti i proizvode odabranih OPG-ova s područja Sisačko-moslavačke županije, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se prenosi izjava direktora dm-a Marka Mrakužića koji je kazao da su u dm-u proslavu 25. obljetnice zamišljali drugačije, no kada je razoran potres promijenio živote njihovih sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji, odlučili su svoju obljetnicu posvetiti obnovi i razvoju potresom pogođenih područja.

"Više od četiri milijuna kuna uložit ćemo u realizaciju projekata kroz razne oblike podrške – financijska ulaganja, donacije dm proizvoda, mjesto na policama dm-a ili angažman dm djelatnika", istaknuo je.

Tijekom proteklih četvrt stoljeća, kako je rekao, poslovali su na temelju čvrstog uvjerenja da dm kao tvrtka može i mora pozitivno utjecati na život svojih sugrađana i zajednice, a tim načelom nastavit će se voditi i u godinama koje su pred njima.