PRILIKA ZA NAGRADU

Dizajniraj svoju Nissan Micru uz pomoć sustava virtualne stvarnosti HTC ViveTM

11.05.2017 u 09:10

Bionic
Reading

Nova Nissan Micra koja se ističe upečatljivim dizajnom, bezbrojnim mogućnostima personalizacije, kao i naprednom tehnologijom inteligentne mobilnosti, predstavit će se zagrebačkoj publici na četvrtom izdanju Tjedna dizajna Zagreb od 9. do 14. svibnja

U suradnji s HTC-om, Nissan će na svom štandu u Dizajn parku omogućiti posjetiteljima da dizajniraju svoju Nissan Micru uz pomoć inovativnog sustava virtualne stvarnosti HTC ViveTM i aplikacije Tilt Brush by Google koja omogućuje trodimenzionalno crtanje.

Sustav je jučer u Dizajn parku kod Laube isprobao i međunarodno priznati hrvatski ilustrator i dizajner te trodimenzionalno oslikao novu Nissan Micru.

Korištenjem povezane VR kacige i dvaju kontrolera sustava HTC ViveTM, posjetitelji  mogu trodimenzionalno personalizirati svoju novu Nissan Micru, koristeći  čak i materijale kao što su vatra, snijeg i zvijezde te tako iskušati najnovije tehnologije i nevjerojatno stvarnu virtualnu stvarnost.

Nova Nissan Micra na Tjednu dizajna Autor: Nissan

Autor najinovativnijeg dizajna nove Nissan Micre po izboru žirija kojeg čine predstavnici Nissana, HTC-a i #tdzg dobit će na dar mobitel HTC Desire 626G s najboljim 13 MP fotoaparatom u svojoj klasi. Drugo i treće plasirani autori osvojit će vikend testnu vožnju s novom Microm.

Posve nova Nissan Micra tehnološki je predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sustavima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za cijeli segment.

Među njima su audiosustav BOSE Personal, jedinstven za Micru, s dva zvučnika ugrađena u naslon za glavu vozačeva sjedala koji omogućuju potpun užitak u zvuku te Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sustav koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju. Nadalje, Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sustav kamera  i inteligentno automatsko kočenje jamstvo su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila. 

Osim što je duža, šira i niža nego ikad prije pa nudi izrazito prostran kokpit izrađen od visokokvalitetnih materijala s najboljom vozačkom poziciju među konkurentima, nova Micra je također i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvjereno ponašanje na cesti što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.

Nova Nissan Micra u prodaju u Hrvatskoj kreće početkom lipnja 2017.