online skupština

Direktor HTZ-a Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.09.2020 14:34
  • Objavljeno 08.09.2020 u 14:34
Kristjan Staničić

Kristjan Staničić

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika European Travel Commisiona (ETC), čime Hrvatska po prvi put od punopravnog članstva 1997. godine ima svog predstavnika u predsjedništvu ETC-a, priopćeno je u utorak iz HTZ-a

European Travel Commisiona (ETC - Europska putnička komisija) najvažnije je i najstarije međunarodno turističko udruženje u Europi kojeg čine 33 nacionalne europske turističke organizacije, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu, prijevoznici.

Staničić je za potpredsjednika imenovan na 99. sjednici Opće skupštine ETC-a, koja je održana online, a na kojoj je za predsjednika ETC-a izabran Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala.

"Zahvaljujem europskim kolegama na ukazanom povjerenju koje je ujedno dokaz kvalitetnoga rada Hrvatske turističke zajednice na tržištima Europe, ali i na dalekim tržištima. Ovo je ujedno priznanje za hrvatski turizam i Hrvatsku, koja je i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini potvrdila status najsigurnije turističke destinacije na Mediteranu", ističe Staničić u priopćenju.

Naglašava kako će budući rad ETC-a biti još snažnije fokusiran na izgradnji prepoznatljivog imidža Europe kao destinacije i njezina identiteta, kao i na još jačoj suradnji sa svim dionicima u turizmu na području održivosti, povezanosti, sigurnosti i kriznog menadžmenta što se u situaciji globalne pandemije korona virusa pokazalo nužnim.

Najavljuje kako će na sutrašnjem dijelu sjednice članicama ETC-a biti predstavljen sustav eVisitor za kojeg je interes za kupnju iskazalo nekoliko europskih turističkih organizacija.

Kako se navodi u priopćenju, izbor Staničića komentirao je i izvršni direktor ETC-a Eduardo Santander, koji naglašava kako će sada, više nego ikada prije, europski turistički sektor treba snažne smjernice i vodstvo.

"Uvjeren sam da će veliko iskustvo Staničića, u kombinaciji s ugledom Hrvatske turističke zajednice kao renomirane institucije, značajno doprinijeti daljnjem održivom razvoju europskog turizma u godinama koje dolaze", poručio je Santander.

ETC je osnovan 1948. godine, a predsjednik i potpredsjednici biraju se na općim skupštinama udruženja iz kvote punopravnih članova na mandat od tri godine. HTZ aktivno sudjeluje u radu ETC-a kroz brojne kampanje, povlačenje sredstava iz EU fondova, suradnju s državama članicama te predstavništava HTZ-a na dalekim tržištima s prekomorskim predstavništvima ETC-a u Kini, Brazilu, SAD-u i Kanadi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!