ZAGREBAČKA BURZA

Dioničko tržište u crvenom, u fokusu Valamar i HT

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha, domaće tržište kapitala se vratilo u crveni teritorij te su oba glavna dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 oslabila oko 0,7 posto

Najviše je na udaru bio sektor industrije čiji je indeks pao 1,3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora s plusom od 1,7 posto, i to vjerojatno potaknut novim ugovorom Tehnike sa Županjskom Sladoranom.

Likvidnost je porasla u odnosu na prosječne promete u ovom kvartalu, te je u srijedu protrgovano nešto ispod 15 milijuna kuna, čemu je pridonijela i blok transakcija dionicom Hrvatskog Telekoma u iznosu od 3,2 milijuna kuna. Najlikvidnije izdanje je ipak bila dionica Valamar Riviere, s 3,3 milijuna kuna prometa i blagim padom cijene od 0,2 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Među milijunaše su se još ugurale povlaštena dionica Adrisa s 1,9 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,7 posto, kao i dionica Zagrebačke banke koja je stagnirala cijenom pri 1,3 milijuna kuna prometa.

Nešto veću likvidnost od uobičajene je imala dionica Hotela Maestral, koja je na oko 750 tisuća kuna prometa skočila 6,7 posto, što je ujedno dobitnik dana, te jedini porast cijene u deset najlikvidnijih izdanja.

Gubitnik dana je dionica Atlantske plovidbe koje je potonula 5,8 posto, kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka nakon četiri uzastopna dana bez pada.

Dobitnik dana: Hoteli Maestral +6,67% 320,00

Gubitnik dana:  Atlantska plovidba -5,81% 470,00

CROBEX:  -0,71% 1829,77

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.