TRŽIŠTE KAPITALA

Jamnica, Ledo i Zvijezda poslovali s dobiti, Vupik, Belje i Tisak s gubitkom

Bionic
Reading

Cijeli utorak je na domaćem tržištu kapitala bio obilježen kvartalnim financijskim izvještajima, s obzirom da je to bio krajnji rok za dostavu godišnjih rezultata. To je izazvalo znatan interes investitora, pa je ukupan dionički promet dosegao 45 milijuna kuna, što je najviše od sredine prosinca. Indeksi su nastavili negativnu mini-seriju koja traje tri uzastopna dana, te su CROBEX i CROBEX10 izgubili na vrijednosti 0,4 posto i 0,1 posto

Svi su sektorski indeksi bili u crvenom, a najveći pad je zabilježen u indeksu transportnog sektora koji je potonuo 2,9 posto. Ukupna likvidnost je bila potpomognuta dvjema blok transakcijama, i to Jamnicom i Janafom, u iznosu od 3,3 milijuna kuna i dva milijuna kuna.

U redovnom prometu je najlikvidnije izdanje bila dionica Hrvatskog Telekoma, s gotovo 10 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,3 posto. Dionica Jamnice je prikupila 6,2 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 1,2 posto, dok je dionica Končar elektroindustrije skočila 3,3 posto na 5 milijuna kuna prometa.

Povlaštena dionica Adrisa je pala 1,6 posto uz 3,3 milijuna kuna prometa, a iznad dva milijuna kuna prometa je imala i dionica Leda, s padom cijene od 0,5 posto. Od likvidnijih izdanja znatan pad je upisala dionica Atlantic Grupe, i to od pet posto nakon objave kvartalnih rezultata, uz gotovo dva milijuna kuna prometa. Među milijunašima su bile još dionice Valamar Riviere i Peveca, koje su ojačale 0,5 posto i 1,1 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Croatia osiguranja sa skokom cijene od 5,2 posto, dok su dobar dan imale i šećerane Viro i Termes Grupa s porastima cijena od 4,2 posto i 3,5 posto. Najveći pad cijene je zabilježen u dionici Saponije od sedam posto, a slijede ju dionice Tankerske Next Generation i Instituta IGH, obje sa padom od 6,5 posto.

Dobitnik dana    Croatia osiguranje    +5,23%   5998,00

Gubitnik dana    Saponia                     -6,98%     400,00

Crobex                                                -0,38%   2.221,02

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.