TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički promet potonuo, indeksi mješovito

Bionic
Reading

Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala donio je mješovitu izvedbu dioničkih indeksa gdje su ključni indeksi zaključili na suprotnim stranama dok je ukupna likvidnost znatno oslabjela

Indeks CROBEX ojačao je 0,21 posto što je njegov četvrti uzastopni dan rasta dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,15 posto u crveni teritorij. Likvidnost je potonula na svega 2,2 milijuna kuna prometa u redovnom trgovanju, pri čemu nijedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet.

Najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog Telekoma koja je na 834 tisuće kuna prometa zabilježila blagi pad cijene od 0,3 posto te zaključila dan na 141,11 kuna. Nešto iznad 200.000 kuna prometa prikupile su dionice Valamar Riviere i Luke Rijeka čije su cijene pri tome porasle 5,6 posto i 0,1 posto što je dionicu Luke Rijeka pozicioniralo kao uvjerljivog dobitnika dana.

Znatni porasti još su zabilježeni u dionicama Arenaturista, Peveca i Atlantske plovidbe koje su ojačale redom 5,1 posto, 4,7 posto i 3,8 posto. Na strani gubitnika vrijedi izdvojiti tek dionicu Đure Đaković Holdinga čija je cijena zabilježila pad od 1,7 posto i to vjerojatno kao realizacija dobitonosnih zarada iz posljednja tri trgovinska dana.

Dobitnik dana      Luka Rijeka                 + 5,62%        47,00
Gubitnik dana      Đuro Đaković Holding     - 1,70%        41,60
Crobex                                                + 0,21%    1.679,48

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE