TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi u zelenom, brodari predvodili dobitnike

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala nastavljaju se izmjenjivati dani dobitaka i gubitaka. Tako se nakon jednog dana pada dionički indeks CROBEX vratio u zeleno sa 0,68 posto rasta, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,73 posto. Likvidnost je oslabila u odnosu na promet iz dana ranije, ali i u odnosu na ostatak tjedna, te je protrgovano svega 7,4 milijuna kuna, najniže od prošlog petka

U fokusu investitora su bila tri izdanja sa preko milijun kuna prometa, od čega je najlikvidnija bila dionica Podravke sa 1,7 milijuna kuna protrgovane vrijednosti i rastom cijene od oko 1 posto.

Nešto iznad milijun kuna prometa imale su dionice Valamar Riviere i Jadranskog osiguranja, pri čemu je Valamar dobio 0,3 posto na vrijednosti, a Jadransko osiguranje oslabilo 0,8 posto. Nadomak milijun kuna prometa bila je još dionica Končara koja je pri tome porasla 2,4 posto.

Brodari su imali dosta dobar dan, nakon nekoliko dana snažnih gubitaka, pa su tako obje dionice Atlantske plovidbe i Jadroplova skočile oko 2,9 posto, usprkos nekoliko dana pada vozarina na tržištu rasutih tereta. Na strani gubitnika izdvaja se dionica SZAIF-a s padom cijene od 4,8 posto, a od nešto likvidnijih slijedi dionica Luke Ploče sa 1,7 posto minusa.

Dobitnik dana: Atlantska plovidba +2,89% 356,00

Gubitnik dana: SZAIF -4,76% 20,00

CROBEX: +0,68% 2.034,10