TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi u crvenom, promet oko 10 milijuna kuna

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u ponedjeljak je imalo negativan dan, pri čemu su indeksi prekinuli dvodnevnu seriju rasta s kraja prošlog tjedna. Indeks CROBEX oslabio je 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,6 posto. Od sektorskih indeksa najlošiju izvedbu imao je indeks industrije s padom od 1,3 posto. S druge strane, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora s plusom od 2,6 posto, povrativši time tek manji dio izgubljene vrijednosti iz prošlog tjedna

Ukupan dionički promet iznosio je nešto ispod 10 milijuna kuna, što je na razini prošlotjedne likvidnosti. U redovnom trgovanju bila su dva milijunaša, i to povlaštena dionica Adrisa koja je na 2,3 milijuna kuna prometa ojačala blagih 0,2 posto, dok je dionica Končar elektroindustrije na milijun kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,5 posto. Nešto ispod milijun kuna prometa prikupila je dionica Hrvatskog Telekoma, koja je pri tome oslabila 1,2 posto na 163,25 kune.

Gubitnik dana je dionica Zagrebačke burze, koja je potonula 5 posto, ali na prometu od oko 60 tisuća kuna. U stopu su je pratile dionice Solarisa, Đuro Đaković Holdinga, Ericsson Nikole Tesle i Jamnice, koje su sve zabilježile padove između 4 i 5 posto. Na strani dobitnika ističe se dionica Zvijezde, koja je skokom cijene od 8,9 posto povratila znatan dio izgubljene vrijednosti iz prošlog tjedna. Pozitivne cjenovne izvedbe zabilježile su i dionice Arenaturista i PBZ-a, koje su porasle 4,9 posto i 2,7 posto.

Dobitnik dana Zvijezda 8,92% 4150,00

Gubitnik dana Zagrebačka burza -4,95% 16,53

Crobex -0,40% 1.939,14

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.