ZAGREBAČKA BURZA

Dionički indeksi stagnirali na povišenom prometu, gubitnik dana Koka

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je slijedilo mješovitu izvedbu na globalnim burzama, pa su tako CROBEX i CROBEX10 zaključili dan na suprotnim stranama. CROBEX je kliznuo 0,04 posto, a uži indeks CROBEX10 porastao zanemarivih 0,06 posto, dok su od sektorskih indeksa nešto veće promjene upisali indeks turističkog sektora s 1,1 posto rasta, te na suprotnoj strani indeks transportnog sektora sa 1,4 posto minusa.

Likvidnost je bila povišena, s oko 14 milijuna kuna prometa, što je najviše u gotovo mjesec dana. Čak je sedam milijunaša bilo u redovnom trgovanju, uz podjednak broj dobitnika i gubitnika, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Valamar Riviere sa 2,5 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,3 posto. Još je jedan hotelijer odskakao prometom, Arena Hospitality Group sa 1,9 milijuna kuna protrgovane vrijednosti i skokom cijene od 2 posto, čime je priskrbila titulu dobitnika dana.

Među milijunašima najveću promjenu cijene upisala je dionica brodara Atlantske plovidbe, koja je na tek nešto iznad milijun kuna prometa potonula 4,7 posto, što je drugi najveći pad cijene u danu. Titula gubitnika dana ide dionici Koke, koja je potonula 4,8 posto, međutim na prometu od svega 40 tisuća kuna.

Dobitnik dana: Arena Hospitality Group +1,99% 308,00

Gubitnik dana: Koka -4,76% 500,00

CROBEX -0,04% 2.020,35