tržište kapitala

Dionice u Zagrebu u blagom plusu, prometi sve slabiji

Kune - ilustracija

Kune - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

Domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo blago pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je skromna likvidnost dodatno oslabila.

Indeks CROBEX je porastao 0,2 posto na 1.772,6 bodova, što je njegov četvrti rast u posljednjih pet trgovinskih dana, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s rastom od 1,1 posto, a najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je izgubio 1,6 posto na vrijednosti.

Ukupna dionička likvidnost je oslabila te je protrgovano oko 5,2 milijuna kuna, uz jedno milijunsko izdanje. Najviše se trgovalo dionicama Maistre, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno.

Slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 840 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom, a više od pola milijuna kuna su ostvarile još samo dionice AD Plastika, čija je cijena oslabila 2 posto nakon što je kompanija objavila rezultate za posljednje tromjesečje 2018. godine, čime se svrstala među glavne gubitnike dana.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Saponije, koja je uzletjela 8,4 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Ericsson Nikola Tesle, s rastom cijena od 2 posto i 1,5 posto. Na strani gubitnika, dionice Đure Đakovića su izgubile 4,7 posto na vrijednosti, dok su dionice Dalekovoda oslabile 2,2 posto.

Dobitnik dana Saponia +8,40% 258,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -4,65% 12,30

CROBEX +0,20% 1.772,63

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!