ZAGREBAČKA BURZA

Dionice Dalekovoda uvrštene na Službeno tržište

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.12.2009 15:14
  • Objavljeno 22.12.2009 u 15:06
struja dalekovodi

struja dalekovodi

Izvor: Sipa Press / Autor: PRESS

Dionicama Dalekovoda od danas se trguje na Službenom tržištu Zagrebačke burze, nakon što su predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić i predsjednik Uprave Zagrebačke burze Roberto Motušić potpisali ugovor o uvrštenju dionica te kompanije na Službeno tržište

Do sada se sa 2.293.812 redovitih dionica Dalekovoda d.d. trgovalo na Redovnom tržištu Zagrebačke burze na kojem su, po ostvarenom prosječnom dnevnom prometu, bile jedne od dionica kojima se najviše trgovalo.

Dionice Dalekovoda bile su ove godine četvrta najlikvidnija dionica na burzi te druga po prometu među građevinskim dionicama čineći 6,6 posto ukupnog prometa Zagrebačke burze, istaknuto je na svečanosti potpisivanja ugovora.

Predstavljajući poslovanje kompanije čelnici Dalekovoda istaknuli su kako će u ovoj godini prihodi od prodaje dosegnuti 2,25 milijarde kuna, dok se za iduću godinu očekuje pad prihoda za 33 posto na 1,5 milijardi kuna

Razloge očekivanog pada prihoda obrazložili su općenito teškom gospodarskom situacijom i težim pristupom izvorima financiranja, konkurencijom na inozemnom i domaćem tržištu, opterećenošću fiksnim troškovima, kao i skupim pristupom strateškim sirovinama.

Direktorica Sektora financija i računovodstva Dalekovoda Tea Martinčić kazala je da kompanija planira u idućoj godini povećati udjel prihoda s inozemnih tržišta s posebnim naglaskom na tržišta Skandinavije, te Kazahstan, Ukrajinu, Gruziju i zemlje regije. Planira se također restrukturiranje duga i smanjenje fiksnih troškova poslovanja, dodala je.

Uvrštenjem na Službeno tržište želja nam je povećati bazu potencijalnih investitora i pripremiti investicijsku javnost na moguće nove oblike dugoročnog financiranja emisijama vrijednosnih papira, a krajnji nam je cilj uvrštenje dionica na Prime Market Zagrebačke burze, kazala je Martinčić.

U prvih sat i pol od uvrštenja na Službeno tržište cijena dionice Dalekovoda porasle su za 2,6 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi