ERSTE PROBIO LED

Dionice Atlantica dobivaju market makera

Atlantic Tedesci

Atlantic Tedesci

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Erste vrijednosni papiri postat će prvi market maker u Hrvatskoj, a svrha takvih specijalista je povećati likvidnost pojedinih dionica kako bi se investitori s više povjerenja mogli odlučiti za ulaganje u takve vrijednosne papire

Brokerska kuća Erste vrijednosni papiri postat će prvi specijalist/market maker u Hrvatskoj, odnosno 'održavatelj tržišta' u smislu odredbi Zakona o tržištu kapitala. Naime, Erste vrijednosni papiri u ponedjeljak sa Zagrebačkom burzom potpisuju ugovor o obavljaju poslova market makera za dionice Atlantic grupe.

Market maker je banka, brokerska kuća ili druga financijska institucija koja je uvijek spremna po kupovnoj cijeni (bid) kupiti i po prodajnoj cijeni (ask) prodati dionice. Svrha je takvih specijalista povećati likvidnost pojedinih dionica kako bi se investitori s više povjerenja mogli odlučiti za ulaganje u takve vrijednosne papire.

Inače, specijalist za pojedinu dionicu može biti svaki član Burze koji ispunjava uvjete propisane Pravilima burze, Zakonom i podzakonskim aktima, te s Burzom sklopi posebni ugovor o obavljanju poslova Specijalista.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi