NAGRADE ZAGREBAČKE BURZE

Dionica godine Valamar Riviera, HT ostvario najveći promet

11.12.2015 u 14:07

Bionic
Reading

U Zagrebu su u petak dodijeljene Nagrade Zagrebačke burze za 2015. Titulu dionice godine prema izboru javnosti ponijela je dionica Valamar Riviere, a ista je dionica osvojila i nagradu za najveći porast prometa

'Vrlo sam ponosan zato što u jakoj konkurenciji u ime Valamar Riviere mogu četvrti put zaredom primiti nagradu Zagrebačke burze u kategoriji Dionica godine prema izboru javnosti. Valamar Riviera na putu je da postane vodeća blue-chip dionica hrvatskog turizma regionalne vidljivosti', istaknuo je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.

U kategoriji Dionice s najvećim prometom nagradu je u ime Hrvatskog Telekoma preuzeo Kai-Ulrich Deissner, član Uprave i glavni direktor za financije, iskazavši zadovoljstvo time što je četvrtu godinu zaredom ova nagrada pripala Hrvatskom Telekomu:

'Veliko nam je zadovoljstvo primiti nagradu za dionicu s najvećim prometom i ovaj put, četvrtu godinu zaredom. Ona pored ostalog pokazuje to da su naši napori uloženi u restrukturiranje kompanije i ostvarenje dobrih poslovnih rezultata u 2015. prepoznati od tržišta. HT će i nadalje ulagati značajna sredstva i napore u održavanje tehnološkog vodstva, odlične tržišne pozicije i dobrih poslovnih rezultata, što će, čvrsto vjerujemo, u konačnici opravdati činjenicu da je HT-ova dionica prepoznata kao kvalitetno dugoročno ulaganje.'

U ime Kraša, čija je dionica ostvarila najveći porast cijene, nagradu je preuzela Tanja Liktar, direktorica Službe dioničarstva i obračuna plaća. Interkapital vrijednosni papiri i ove su godine dobitnik nagrade za člana godine, a ona je uručena Ivanu Kurtoviću, glavnom izvršnom direktoru.

Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala dodijeljena je društvu Tankerska Next Generation za prvo novo uvrštenje dionica inicijalnom javnom ponudom na Zagrebačkoj burzi još od 2008.

'Jako smo sretni što smo utemeljili Nagrade Zagrebačke burze, a one su u ove četiri godine doista postale tradicija. Dodjela ovih nagrada ujedno je snažna poruka čitavoj investicijskoj zajednici, ali i javnosti, da se trud, vrijednost i izvrsnost u konačnici prepoznaju i nagrađuju', zaključila je događanje predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.