TRŽIŠTE KAPITALA

Dinamičan dan na zagrebačkoj burzi uz rast dioničkih indeksa

Bionic
Reading

Tjedan trgovanja nastavlja se u uzbudljivom tonu uz povišenu likvidnost i nastavak rasta dioničkih indeksa. CROBEX je porastao za čak 1,3 posto, a blue-chip CROBEX10 1,2 posto

Kao i dan ranije, gotovo svi sektorski indeksi imali su pozitivne izvedbe. Ovaj puta je najbolji rezultat upisao industrijski sektor s rastom od 2,1 posto, predvođen pobjednicima dana KONCAR - D&ST i Končar KOEI dok je prehrambeni indeks bio jedini s negativnim rezultatom od -0,5% nakon što su Čakovečki mlinovi i Atlantic Grupa dan završili s negativnim izvedbama.

Likvidnost je ojačala u odnosu na prethodni dan te je iznosila 4,1 milijuna eura, od čega je se 2,4 milijuna odnosi na redovni promet, a 1,7 milijuna na blok transakcije HPB-a i Spana. U fokusu investitora u redovnom prometu još jednom je bila dionica Podravke uz promet od 454 tisuće eura.

Dobitnik dana, KONCAR - D&ST nastavio je s dobrim izvedbama, upisavši novih 6 posto rasta. Izvrsne rezultate imao je i Končar KOEI s rastom od 4,7 posto. S druge strane, negativni rezultati pretežito su bili vezani uz mali volumen trgovanja. Lošinjska Plovidba-Holding tako je uz tek 7 tisuća eura likvidnosti završila dan u minusu od 2,5 posto.

Dobitnik dana: KONCAR - D&ST +6,00% 1060,00

Gubitnik dana Lošinjska Plovidba-Holding -2,54% 23,00

CROBEX: +1.26% 2,611.82