TELEKOM INDUSTRIJA

Deutsche Telekom izdao 3,5 milijardi eura vrijedne obveznice

24.01.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Deutsche Telekom (DT) izdao je obveznice vrijedne 3,5 milijarde eura, različitih rokova dospijeća, od 4,75 do 10 godina, izvijestio je vodeći europski telekom

Zahvaljujući povoljnom okruženju na obvezničkom tržištu, DT i dalje optimizira financijsku strukturu grupe, navodi se u priopćenju, objavljenom u ponedjeljak.

Obveznice su izdane putem DT-ove podružnice International Finance B.V. i njima se ne povećava neto dug kompanije. Izdane uz su prinos od 0,421 do 1,465 posto te kupon od 0,375 do 1,375 posto.

Izdanje obveznica uslijedilo je nakon odluke DT-a da pruži daljnju podršku američkoj podružnici T-Mobile US u upravljanju dugom.

U kompaniji razmatraju da stave na raspolaganje unutar grupe dodatnih 4 milijarde dolara američkoj podružnici, a takva financijska opcija pružila bi mogućnost T-Mobileu US da refinancira dio svoj postojećeg duga. Osiguravanjem financiranja T-Mobilea US, DT će ograničiti kreditni rizik, navode iz kompanije.

Izdanje obveznica aranžirale su vodeće europske financijske ustanove – BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Banca IMI, Commerzbank, DZ Bank, Helaba, LBBW i Unicredit.