IZABRALI GA DIONIČARI

Dario Šimić postao nadzornik Karlovačke banke

Dario Šimić 00

Dario Šimić 00

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bivši nogometaš Dario Šimić ušao je u Nadzorni odbor Karlovačke banke na mandat od četiri godine. Izabrali su ga mali dioničari na glavnoj skupštini društva održanoj danas u Karlovcu

Osim tehničkih stvari oko temeljnog kapitala i vijednosti dionica, dioničari su odlučili da banku 'može voditi samo osoba koja ima najmanje diplomski studije iz relevantnog područja poslovanja kreditnih institucija, kao i iskustvo na tim poslovima'.

U promjenama Statuta navedeno je i da članom Uprave ne može biti imenovana osoba kojoj to zabranjuje zakon, kao ni osoba kojoj je poslovni i osobni interes u suprotnosti s interesima Banke

Podsjetimo, s 31. srpnjem predsjednik Uprave Karlovačke banke prestao je biti Josip Delaš. Slučajno ili ne, dogodilo se to točno devet dana nakon što je iz pritvora puštena Marija Šola, te njezini sinovi Petar i Sandi. Iako formalno savjetnica, ona je preko sina Sandija godinama vukla ključne poteze u poslovanju banke. Odmah po izlasku iz zatvora pojavila se na poslu u Karlovačkoj banci, piše Jutarnji list.

Osim Sandija Šole i Daria Šimića mali dioničari Karlovačke banke su Goran Ivanišević, koji je doduše svoj paket od 3,36 posto prenio na suprugu Tatjanu Dragović, Boris Vidić, bivši vlasnik City Expressa, Siniša Žanetić, financijaš Plive u vezi s Ivom Majoli i drugi.

Na svibanjskoj Skupštini iz Nadzornog odbora maknuti su, između ostalih, Sandi Šola i dr. Josip Paladino, koji se, podsjetimo, tijekom afere Karlovačke banka iz svjedoka premetnuo u osumnjičenika. Tereti ga se da je članovima obitelji Šola omogućio da banku oštete za više od 25 milijuna kuna preko svoje tvrtke Clarus Primus, piše Jutarnji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!