OD 26. DO 29. TRAVNJA

Dani male brodogradnje u Splitu

03.04.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Organizatori 4. Dana hrvatske male brodogradnje (DHMB) najavljuju više od 60 domaćih plovila na ovogodišnjoj nautičkoj manifestaciji u marini hotela Le Meridien Lav pokraj Splita. Četvrto izdanje sajamske manifestacije koja će se održati od 26. do 29. travnja uz brodove ove godine poseban naglasak stavlja na nautičku, ribolovnu i ronilačku opremu

Tradicija okupljanja domaćih proizvođača plovila zadnjeg tjedna u travnju se nastavlja i slijedi netom nakon sajma Croatia Boat Show u Gradskoj luci u Splitu, a u svibnju će se održati i treća dalmatinska nautička smotra, Adriatic Boat Show u marini Mandalina Šibeniku. Mada se sve tri smotre održavaju unutar mjesec dana, svaka od njih je već specijalizirana za određeni segment nautičke industrije.

Organizatori ističu nepovoljno gospodarsko okruženje i dosadašnje nedovoljno razumijevanje državnih tijela za značaj ove jedine proizvodne grane pokretnina u Hrvatskoj. Ipak, domaći proizvođači će na ovogodišnjem izdanju Dana hrvatske male brodogradnje predstaviti više od 60 plovila, od kojih će se neka prvi put prikazati javnosti ili zaploviti u moru ispred hotela Le Meridien.

To je svakako dobar znak pozitivne energije i poslovnog optimizma koji dolazi iz domaćih škverova. Između četrdesetak proizvođača plovila iz svih krajeva Hrvatske prednjače proizvođači iz Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, a slijede ih proizvođači iz Istre i Primorsko-goranske županije te Šibensko-kninske i Zadarske županije. Što na suhom, što u moru, u marini hotela Le Meridien Lav će biti će održano 10 premijera.

Predstavljajući plovila proizvedena u pogonima diljem Hrvatske, organizator je i ove godine omogućio besplatan ulaz. Osim toga, posjetiteljima je osigurana i raznovrsna ponuda ribolovne, ronilačke i druge nautičke opreme za potrebe domaćih posjetitelja kojima su more i brod ne samo stil života, već i svakodnevna potreba.

Organizatori ističu da su Dani hrvatske male brodogradnje nautička manifestacija kojoj se domaći proizvođači plovila rado odazivaju i smatraju je svojom manifestacijom i izložbom te dolaze na nju čak i onda kada nemaju nova plovila za izlaganje. Osim besplatnog ulaza, posjetioci imaju osiguran parking te mogućnost testiranja i probne vožnje na svim plovilima izloženim u moru.