UGOVOR OD 12 MILIJUNA €

Dalekovodu novi posao u Norveškoj

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.02.2010 14:21
  • Objavljeno 12.02.2010 u 14:21
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka Dalekovod na međunarodnom je natječaju dobila posao izgradnje dalekovoda 420 kilovolti (kV) Sauda-Liastolen u Norveškoj, a vrijednost radova je oko 12 milijuna eura, objavio je danas Dalekovod putem Zagrebačke burze.

Dalekovod je isporučitelj kompletne opreme i izvoditelj radova na izgradnji novih 30 kilometara te visokonaponske građevine.

Radovi će, s obzirom na vremenske uvjete i iznimno kratko razdoblje u kojem ih je moguće izvoditi (između ožujka i listopada), započeti sredinom ožujka ove godine, a očekivani završetak radova je lipanj 2011. godine, navodi se u obavijesti.

Trasa dalekovoda je na području Norveške gdje do izražaja dolaze izrazito oštra kontinentalna klima s utjecajem promjenjivih klimatskih uvjeta koji dolaze s Atlantika. Stoga će se izgradnja dalekovoda odvijati uz korištenje helikoptera, što je uobičajena praksa kada se radi o izgradnji dalekovoda u Norveškoj, gdje su zahtjevi po pitanju zaštite okoliša izrazito visoki, ali i sigurnosti u obavljanju takvih vrsta poslova, ističu iz Dalekovoda.

Svrha izgradnje dalekovoda je povećanje pouzdanosti u isporuci električne energije potrošačima te povećanje energetskih kapaciteta sve veće rastuće potrošnje električne energije, i to ne samo u tom dijelu Norveške. Naime, taj će se dalekovod nakon izgradnje integrirati u elektroenergetski sustav Norveške.

Projekt izgradnje 420 kV Sauda-Liastolen nastavak je velikog investicijskog ciklusa kojega je prije nekoliko godina pokrenula norveška tvrtka Statnett, a uskoro će biti objavljeni i natječaji za izgradnju novih 420 kV dalekovoda Sima-Samnanger u duljini od 90 kilometara, odnosno 420 kV dalekovoda Orskog-Faldal u duljini od 270 kilometra.

Dalekovod je tvrtki Statnett potvrdio očekivanja za sudjelovanje na budućim natječajima za izgradnju tih elektroenergetskih građevina, navodi se u obavijesti i podsjeća da je Dalekovod nedavno dobio i posao proizvodnje konstrukcije za 420 kV dalekovod Sima-Samnanger.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi