DVA PROJEKTA

Dalekovod ugovorio poslove u Sloveniji vrijedne 450 milijuna kuna

19.06.2020 u 16:34

Bionic
Reading

Dalekovod je u petak u Ljubljani potpisao ugovore za dva međusobno povezana projekta sa slovenskim nacionalnim operatorom sustava za prijenos električne energije Elesom, priopćeno je iz te kompanije

Projekt Cirkovce – Pince uključuje izgradnju ukupno 80 kilometara dugog, novog dvostrukog 400 kilovoltnog (kV) dalekovoda i bit će završen tijekom 2022. godine, dok su radovi na rekonstrukciji i izgradnji 220 kV dalekovoda Cirkovce – Žerjavinec predviđeni za drugi dio 2020. godine.

Po završetku, dionice će povezati mađarsku i slovensku prijenosnu mrežu na naponskom nivou od 400 kV i tako povećati kapacitete oba prijenosna sustava te osigurati preduvjete za buduće energetske projekte, navodi se u priopćenju Dalekovoda.

Iz te kompanije ističu da novi ugovori nastavljaju prisutnost Dalekovod grupe na slovenskom tržištu, gdje su već u tijeku pripremni radovi na rekonstrukciji dvostrukog 400 kV dalekovoda Beričevo – Okroglo, ukupne duljine trase 32,5 kilometra.

Projekte će izvesti konzorcij u kojem su, uz nositelja, tvrtku Dalekovod Ljubljana i tvrtke Elektrotehna Elex te C&G. Ukupna vrijednost radova, na sva tri projekta, koji bi se trebali realizirati do 2022. godine je gotovo 450 milijuna kuna.