PROBOJ NA NOVO TRŽIŠTE

Cromaris će izvoziti ribu u Rusiju

22.10.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Riboprerađivačkoj tvrtki Cromaris dozvoljen je izvoz u Rusku Federaciju, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede, navodeći kako su o tome zaprimili dopis Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije

U dopisu je potvrđeno da je tvrtka Cromaris d. d. uključena u registar Carinske unije odnosno stavljena na popis subjekata iz kojih je dozvoljen uvoz u Rusku Federaciju.

Ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor uključila je riboprerađivačku tvrtku Cromaris na taj popis uzimajući u obzir jamstva Uprave veterinarstva hrvatskog Ministarstva poljoprivrede o sukladnosti uvjeta proizvodnje i realizacije proizvodnje hrvatskih riboprerađivačkih tvrtki s veterinarsko-sanitarnim zahtjevima, važećim na području Carinskog saveza.

Tvrtka Cromaris, članica Adris grupe, od 2009. do danas povećala je svoju godišnju proizvodnju ribe i ribljih proizvoda sa 900 na 3.000 tona.

Povećanje proizvodnje, a i činjenica da od njihove cjelokupne proizvodnje 60 posto ide u izvoz, najviše na područje Italije, doprinosi cjelokupnom razvoju hrvatskog ribarstva i otvara nove mogućnosti na velikom ruskom tržištu, navode iz Ministarstva poljoprivrede.