dan na burzi

CROBEX započeo tjedan u crvenom, HT i Valamar u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

Negativan sentiment s kraja prošlog tjedna nastavio se i u ponedjeljak te su dionički indeksi dan zaključili u crvenom teritoriju. CROBEX je oslabio 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,7 posto na vrijednosti

Od sektorskih indeksa najviše je na udaru bio indeks prehrambenog sektora s minusom od 0,7 posto, dok je dobitnike predvodio dosta kolebljivi indeks transportnog sektora, koji je skočio 5,4 posto nakon tri dana dosta snažnih prodajnih pritisaka.

Likvidnost je nastavila na skromnoj prošlotjednoj razini te je prikupljeno svega 4,1 milijun kuna dioničkog prometa. Više od polovine prometa je ostvareno u dva izdanja, koja su ujedno bili jedini milijunaši.

Prvo ime je dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,3 milijuna kuna prometa pala oko 1 posto, a po prometu ju slijedi Valamar Riviera s nešto iznad milijun kuna protrgovane vrijednosti uz pad cijene od 2,1 posto. G

ubitnik dana je dionica Saponije s 3,3 posto pada, a slijedi ju dionica Instituta IGH s 2,7 posto minusa. Dobitnike je predvodila dionica Tehnike sa skokom cijene od 5,7 posto, a solidnu izvedbu je imao i brodar Atlantska plovidba s 3,3 posto rasta cijene.

Dobitnik dana Tehnika +5,69% 130,00

Gubitnik dana Saponia -3,31% 234,00

CROBEX -0,38% 1.750,20

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!