TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX upisao sedmi dan rasta u osam trgovinskih dana

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Domaće tržište kapitala nastavilo je u blago pozitivnom tonu te je CROBEX upisao sedmi dan rasta u posljednjih osam trgovinskih dana. Ključni dionički indeksi zabilježili blago pozitivna kretanja, pri čemu je CROBEX porastao 0,25 posto, a uži indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto. Sektorske dobitnike predvodili su indeksi transportnog i građevinskog sektora, sa skokom od oko 2 posto

Trgovanje se zadržalo na skromnim volumenima te je u petak bilo na razini od 4,8 milijuna kuna, uz svega jednog milijunaša. Najlikvidija je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na nešto iznad milijun kuna prometa oslabila 0,6 posto. Po prometu slijedi brodar Atlantska plovidba, koja je na 865 tisuća kuna prometa porasla 0,6 posto.

Iznad pola milijuna kuna protrgovane vrijednosti imala je samo još dionica Valamar Riviere, koja je pri tome oslabila 0,5 posto.

Dobitnik dana je dionica Jadroplova, sa skokom cijene od 8,7 posto, a snažne izvedbe imale su i dionice Vira, Tehnike i ACI-ja, koje su porasle redom 7,4 posto, 5,7 posto i 5,0 posto. Na strani gubitnika odskače dionica Palace hotela, koja je potonula 39 posto, a slabiji je dan imala i Uljanik plovidba s minusom od 2,3 posto.

Dobitnik dana:  Jadroplov  +8,67%  32,60

Gubitnik dana:  Palace hotel Zagreb  -38,99%  122,00

CROBEX:  +0,25%  1857,70

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!