dan na burzi

CROBEX uknjižio svoj četvrti uzastopni rast, likvidnost i dalje visoka

tportal

Izvor: EPA / Autor: ORESTIS PANAGIOTOU

Domaće tržište kapitala u utorak je nastavilo s pozitivnim kretanjima, dionički indeksi su upisali svoj četvrti uzastopni dan rasta, a likvidnost se zadržala na visokim razinama. Indeks CROBEX se s rastom od 1 posto zaustavio na 1.596,9 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja četiri tjedna, uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,5 posto na 993,1 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,4 posto.

Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 3,7 posto, dok je najviše izgubio indeks prehrambenog sektora, koji je oslabio 1,4 posto.

Ukupno je protrgovano oko 36,8 milijuna kuna, pri čemu je čak dvanaest izdanja uspjelo prikupiti više od milijun kuna prometa. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 5,7 milijuna kuna izgubile 3,3 posto na vrijednosti, a u stopu ih slijede dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 5,3 milijuna kuna i rastom cijene od 0,9 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama AD Plastika, koje su na prometu od 3,8 milijuna kuna izgubile 4,1 posto na vrijednosti, te dionicama Arena Hospitality Grupe, čija je cijena oslabila 0,8 posto na prometu od 3,4 milijuna kuna.

Najveći pad cijene su zabilježile dionice Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su potonule 9,6 posto, a loš dan su imale i dionice Varteksa i Uljanik plovidbe, koje su izgubile redom 7,8 posto i 7,4 posto.

S druge strane, titula dobitnika dana je pripala dionici Koke, čija je vrijednost uzletjela 34,1 posto. Dvoznamenkasti rast cijene je zabilježila i dionica Dukata, koja je porasla 15,2 posto, a slijede ih dionice Đuro Đaković Grupe i Ingre, s rastom cijena od 9,8 posto i 9,7 posto.

Dobitnik dana Koka +34,07% 181,00

Gubitnik dana Brodogradilište Vikotr Lenac -9,63% 6,10

CROBEX +1,00% 1.596,93

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!