TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX u crvenom, Atlantic grupa u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Domaće tržište kapitala se, nakon jednog dana predaha, u petak opet vratilo u crveno, čime je i na tjednoj razini upisan pad indeksa.

Indeks CROBEX je pao 0,5 posto, što je njegov najveći dnevni pad u više od dva tjedna, dok je uži indeks CROBEX10 zaključio dan s minusom od 0,7 posto. Likvidnost je malo ojačala u odnosu na ostatak tjedna te je prikupljeno 4,9 milijuna kuna.

U fokusu investitora bila je dionica Atlantic Grupe s 1,9 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,8 posto te je riječ o prvom milijunašu u zadnja dva tjedna trgovanja. Po likvidnosti ju prati dionica Ericsson Nikole Tesle koja je stagnirala cijenom pri 784 tisuća kuna prometa.

Gubitnik dana je dionica Đure Đakovića koja je potonula 7,6 posto, dok dobitnike predvodi dionica Dukata sa skokom cijene od 18 posto nakon najave mogućeg istiskivanja manjinskih dioničara. Dobru izvedbu je imala i dionica Ingre s uzletom od 10,5 posto, nakon vijesti o izvansudskoj nagodbi i kao posljedica toga ukinutim rezervacijama u iznosu od 21 milijun kuna.

Dobitnik dana Dukat +17,91% 790,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -7,59% 2,80

CROBEX -0,42% 1.607,89

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!