TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX prekinuo seriju rasta, Tehnika pogurala građevinare u crveno

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon četiri dana blagoga rasta, domaće tržište kapitala je u ponedjeljak kliznulo u crveni teritorij. CROBEX je izgubio 0,2 posto na vrijednosti, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto

Svi su sektorski indeksi zaključili dan s padom, pri čemu se ipak izdvajao indeks građevinskog sektora koji je potonuo 4,8 posto. Uzrok potonuća građevinara je vijest o postupku utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Tehnikom.

Likvidnost se zadržala na skromnim razinama, te je protrgovano oko 6,1 milijun kuna redovnog prometa, s dva milijunaša u redovnom trgovanju. Najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,9 milijuna kuna prometa porasla 0,6 posto.

Po prometu slijedi dionica Atlantske plovidbe, koja je na 1,1 milijun kuna prometa zabilježila skok cijene od 1,9 posto. Ostala izdanja su imala ispod pola milijuna kuna prometa, a vrijedi izdvojiti Ericsson Nikola Tesla sa 474 tisuće kuna prometa i padom cijene od 0,4 posto, kao i dionicu Viktora Lenca koji je izgubio 5,2 posto, pri 351 tisuću kuna prometa.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Gubitnike su ipak predvodili građevinari, gdje su dionice Instituta IGH i Tehnike potonule 9,4 posto i 9,2 posto.

Na strani dobitnika možemo izdvojiti dionicu Hotela Maestral sa porastom cijene od 3,3 posto, kao i već spomenutu dionicu Atlantske plovidbe sa porastom od 1,9 posto.

Dobitnik dana:  Hoteli Maestral   +3,33%   310,00

Gubitnik dana:  Institut IGH  -9,41%   178,00

CROBEX:   -0,23%   1846,35

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!