tržište kapitala

Crobex prekinuo niz od šest uzastopnih dana pada, Podravka u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala novi je trgovinski tjedan otvorilo mješovitim izvedbama dioničkih indeksa, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama

Indeks CROBEX prekinuo je negativan niz od šest uzastopnih dana pada, ojačavši 0,5 posto na 1.581,9 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto. Od sektorskih indeksa jedino je indeks prehrambenog sektora zaključio u crvenom teritoriju, s padom od 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 1,9 posto.

Dionički promet oslabio je na svega 5,3 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna oslabile 0,7 posto. Slijede ih dionice Instituta IGH, s prometom od tek 720 tisuća kuna, pri čemu im je cijena ojačala 4,7 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je uzletjela 10,9 posto. Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Sunce Hotela te Zagrebačke banke, čije su cijene porasle redom 5 posto i 4,1 posto.

S druge strane, od aktivnijih izdanja, najviše su se na udaru našle dionice Prehrambeno industrijskog kombinata, čija je vrijednost oslabila 1,7 posto, a slijede ih dionice Arena Hospitality Grupe i Dukata, s padom cijena od 1,5 posto i 1,4 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +10,87% 7,65

Gubitnik dana Prehrambeno industrijski kombinat -1,72% 57,00

CROBEX +0,51% 1.581,87

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.