tržište kapitala

CROBEX prekinuo negativnu seriju, promet potonuo

Bionic
Reading

Nakon tri dana pada, domaće tržite kapitala u utorak je prekinulo negativnu seriju, te su CROBEX i CROBEX10 ojačali 0,7 posto i 0,5 posto

Najbolju izvedbu imao je CROBEX prime sa 0,8 posto plusa, a svi sektorski indeksi zaključili su dan u zelenom. Dobru izvedbu indeksa nije popratila likvidnost, te je dionički promet potonuo na svega 3 milijuna kuna redovnog prometa, što je najniža razina od sredine prosinca.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma sa oko 650 tisuća kuna prometa i stagnacijom cijene na 184 kune. Nešto ispod pola milijuna kuna prometa je imala dionica AD Plastika, koja je pri tome uzletjela 5,1 posto, nakon objave vijesti kako je nadzorni odbor predložio dividendu u iznosu od 8 kuna po dionici. Titula dobitnika dana ipak ide dionici zatvorenog investicijskog fonda Breza koja je skočila 9,4 posto, a slijedi dionica Sunce Hotela sa skokom cijene od 5,9 posto. Gubitnici su bili rijetki, a od likvidnijih možemo izdvojiti dionicu hotelijera Jadran sa padom cijene od 5,6 posto, kojega prati dionica Dalekovoda sa 1,6 posto minusa.

Dobitnik dana Breza +9,38% 35,00

Gubitnik dana Jadran -5,59% 13,50

CROBEX +0,72% 1.791,94