tržište kapitala

CROBEX prekinuo negativnu seriju

Bionic
Reading

U četvrtak je prekinuta negativna mini-serija na domaćem tržištu kapitala koja je trajala četiri uzastopna trgovinska dana. CROBEX je porastao 0,64 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,46 posto

Likvidnost je oslabila u odnosu na prosječan promet u zadnjih desetak dana te je ostvareno svega 14 milijuna kuna protrgovane vrijednosti. Najlikvidnija je bila dionica Jamnice, koja je na 3,1 milijun kuna prometa pala tri posto, što ju svrstava među glavne gubitnike.

Dionica Zagrebačke banke je ostvarila 1,3 milijun kuna prometa, uz rast cijene od 2,3 posto, a među milijunašima je bila još samo dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,1 milijun kuna prometa porasla 0,5 posto. Titula dobitnika dana ide dionici Instituta IGH, koja je uzletjela 21 posto, uz 270.000 kuna prometa što je znatan oporavak nakon dosta snažne rasprodaje krajem veljače.

Među dobitnicima se još izdvajaju dionice RIZ-odašiljača, Peveca i Viadukta, koje su ojačale redom 8,1 posto, 5,3 posto i 3,9 posto. Među likvidnijim gubitnicima najveći pad je zabilježen u dionici Varteksa i to od 3,6 posto, a u stopu slijede već spomenuta dionica Jamnice i HPB-a, koje su obje zaključile dan tri posto u crvenom.

Dobitnik dana         Institut IGH               +21,29%                 309,95

Gubitnik dana        Varteks                        -3,57%                   16,20

Crobex                                                       +0,64%               2.221,05

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.