DAN NA BURZI

CROBEX prekinuo negativni niz, Valamar u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Slaba likvidnost, neznatni pomaci dioničkih indeksa te fokus na dionicama Valamar Riviere rezime je burzovnog dana u Zagrebu. Glavna karakteristika trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala i u srijedu je bila vrlo slaba likvidnost, uobičajena za ljetnu sezonu godišnjih odmora

Tako je ostvaren dionički promet od oko 4,7 milijuna kuna, slično kao i dan ranije, ali je ovaj put jedno izdanje imalo promet veći od milijun kuna. Bile su to dionice Valamar Riviere, najlikvidnijeg izdanja s prometom od 1,7 milijuna kuna, koje su zaključile s minusom od 0,53 posto na 37,70 kuna.

S negativnim predznakom su zaključila i slijedeća tri izdanja po likvidnosti, pri čemu su povlaštene dionice Adrisa oslabile za 0,43 posto, Optima Telekom kliznule za 0,94 posto, a dionice Arena Hospitality Group izgubile 1,58 posto. Među dobitnicima su se našle dionice Atlantic Grupe i Dalekovoda, koje su porasle više od jedan i pol posto, te Zagrebačka banka i Ericsson Nikola Tesla, čiji dobici su bili nešto manji od jedan posto.

Dionički indeksi su bilježili tek manje pomake vrijednosti. Indeks CROBEX je gotovo cijeli dan proveo u zelenome te se kretao u vrlo uskom rasponu, a zaključio je s minimalnim dobitkom od 0,08 posto na 1.899,52 bodova, čime je prekinuo negativnu seriju od četiri uzastopna dana. Indeks blue chip dionica je ojačao za 0,03 posto, dok se kod sektorskih indeksa intenzitetom pada istaknuo CROBEXtransport s minusom od 2,59 posto.

Dobitnik dana Zvečevo +16,67% 35,00

Gubitnik dana Uljanik -7,89% 0,35

CROBEX +0,08% 1.899,52

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!